Bemerítés – 2014. március 23.

Bemerítési ünnepség PestszentimrénBemerítkezők 2013.03.23.

Valódi tavasz, virágzó fák, gyönyörű napsütés köszöntötte március 23-án, vasárnap reggel a bemerítési ünnepre érkezőket. Hárman készültek hónapok óta erre a napra. A bemerítés egy titok, a szív titkának vallomása: Istenhez tartozom. Nem vagyok független. A bemerítkezés olyan, mint a házastársi jegygyűrű. Jelzi, hogy valakié vagyok. Jézus Krisztus az enyém és én az övé vagyok. Ezt vallja, aki bemerítkezik. Testestől-lelkestől – akár élek, akár halok – mostantól sokkal inkább az én Istenemé és Megváltómé, Jézus Krisztusé vagyok, mintsem a magamé.

Az istentiszteleten Győri Kornél, a gyülekezet korábbi lelkipásztora hirdette az igét. Pál apostol gondolatai nyomán a gyülekezetről, mint Krisztus testéről szólt. A test, a gyülekezet egyetlen valóság. Aki Krisztushoz kapcsolja az életét, azt Krisztus a gyülekezethez is kapcsolja. Ezért fontos a gyülekezet befogadó közössége, mert Krisztus szerkeszti egybe a tagokat.

A bemerítést Háló Gyula lelkipásztor végezte. A rövid köszöntések után még sokáig beszélgettek a testvérek és az ünnepre érkezett látogatók egymással, mert annyi örömöt kaptak.

Posted in esemény.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>