Bemerítés – 2014. március 23.

Bemerítési ünnepség PestszentimrénBemerítkezők 2013.03.23.

Valódi tavasz, virágzó fák, gyönyörű napsütés köszöntötte március 23-án, vasárnap reggel a bemerítési ünnepre érkezőket. Hárman készültek hónapok óta erre a napra. A bemerítés egy titok, a szív titkának vallomása: Istenhez tartozom. Nem vagyok független. A bemerítkezés olyan, mint a házastársi jegygyűrű. Jelzi, hogy valakié vagyok. Jézus Krisztus az enyém és én az övé vagyok. Ezt vallja, aki bemerítkezik. Testestől-lelkestől – akár élek, akár halok – mostantól sokkal inkább az én Istenemé és Megváltómé, Jézus Krisztusé vagyok, mintsem a magamé.

Az istentiszteleten Győri Kornél, a gyülekezet korábbi lelkipásztora hirdette az igét. Pál apostol gondolatai nyomán a gyülekezetről, mint Krisztus testéről szólt. A test, a gyülekezet egyetlen valóság. Aki Krisztushoz kapcsolja az életét, azt Krisztus a gyülekezethez is kapcsolja. Ezért fontos a gyülekezet befogadó közössége, mert Krisztus szerkeszti egybe a tagokat.

A bemerítést Háló Gyula lelkipásztor végezte. A rövid köszöntések után még sokáig beszélgettek a testvérek és az ünnepre érkezett látogatók egymással, mert annyi örömöt kaptak.

Posted in esemény.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..